Verhuur Dorpskerk

Het kán in de Dorpskerk

Lien in de Dorpskerk Optreden Roon Staal


Diverse toepassingsmogelijkheden

In 2018 onderging de kerk een ingrijpende herinrichting vanuit de wens om te komen tot een moderne kerk waar veel meer mogelijk is dan waar men bij een traditionele kerk als eerste aan denkt.

Opening tentoonstelling Good Looking
Gebruik van tribune bij opening Good Looking...


Flexibel
Naast de bijzondere sfeer is een belangrijk kenmerk van de Dorpskerk de flexibiliteit van de indeling. Met de losse stoelen zijn veel opstellingen mogelijk. Zonder stoelen ontstaan weer heel andere gebruiksmogelijkheden.
De Ontmoetingsruimte met de bijzondere tribune is zeer geschikt voor bijeenkomsten tot ongeveer 60 personen. Als alle stoelen in de kerk staan opgesteld nemen al gauw zo’n 150 bezoekers plaats in het schip van de kerk. Een opstelling met het zicht op het koor is voor de hand liggend. Draai de stoelen een halve slag en iedereen heeft zicht op het orgel bij een orgelconcert. Zet alle stoelen aan de kant en er ontstaan weer andere mogelijkheden!

Aan welke activiteit denk je? Het kan in de Dorpskerk! Daarbij gaan we er wel vanuit dat je respect toont voor het feit dat de Dorpskerk nog steeds primair een religieus gebouw is.

Plattegrond

plattegrond dorpskerk Plattegrond van de Dorpskerk na de verbouwing van 2018


Faciliteiten

Beeld
Op zondag wordt de kerkdienst uitgezonden. Daarom hangen er camera’s in de kerk. De beelden worden ook op vier grote schermen in de kerk getoond. Deze faciliteit is onder voorwaarden ook beschikbaar voor wie de kerk huurt.

Licht en geluid
De verlichting is basic. Dat geldt ook voor het geluid (alleen spraakmicrofoons). In extra wensen is in overleg te voorzien.

Catering
De keuken voorziet in koffiezetapparatuur. Uitgebreidere catering gebeurt in overleg met de buren. Zoals in zoveel plaatsen, wordt de Dorpskerk omringd door horecagelegenheden.

Vleugel en orgel
De mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van de Yamaha vleugel en het Holtgräve kerkorgel dat dateert uit 1840.

Huurtarief
Niet alleen de indeling van de Dorpskerk is flexibel, dat geldt ook voor de huurtarieven. Het maken van prijsafspraken zien wij als maatwerk. Maak je wel of niet gebruik van de vleugel? Maak je zelf afspraken met de buren over de catering of doen wij dat? Is er technisch personeel nodig voor licht, geluid en projectieapparatuur? Er zijn nogal wat variabelen. Daarom gaan we het liefst met je aan tafel om tot maatwerkafspraken te komen.

Voor plaatselijke maatschappelijke organisaties bestaan aangepaste tarieven.

Aan tafel!
Heb je belangstelling om van jouw evenement iets bijzonders te maken in de Dorpskerk?

Dan willen we graag met je om tafel om wensen en mogelijkheden bij elkaar te brengen. Maak een afspraak per e-mail dorpskerk@pknruurlobarchem.nl of bel 0573 221997.


Kerkplein met Dorpskerk (foto: Louis Swart)Nieuws
uit de gemeentevr 24 februari


ma 13 februari

Pagina 1 van 14  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente


Agenda

zo 26 maart
10:00 Kerkdienst in De Sprankel
Ds. W.M. Van Loon-Kuiper. Doetinchem
zo 2 april
10:00 Kerkdienst in De Sprankel
Ds. H. Makkinga (Doetinchem)
do 6 april
19:30 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
vr 7 april
19:30 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
za 8 april
19:30 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
zo 9 april
10:00 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop

Zondagsbrief

19-3-23

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik