Kerkblad Op WegEten onder Het Brede DakUitnodiging: kom eten onder Het Brede Dak in De Sprankel

Wie het gezellig vindt om samen met anderen te eten is op donderdag 5 januari om 17.00 uur welkom in gemeentecentrum De Sprankel. Aanmelding vooraf is gewenst.


Iedereen
Deze gezamenlijke maaltijd komt in de plaats van de huidige maandelijkse eetsamenkomsten Het Brede Dak in het Hemminkhof en in het Gemeentecafé in De Sprankel, die vanuit respectievelijk de RK Parochie en de protestantse gemeente in Ruurlo worden georganiseerd. Samen gaan zij verder onder de naam Het Brede Dak in gemeentecentrum De Sprankel. Bij die maaltijd is iedereen welkom, oud of jong, wel of geen lid van een kerk.

Nog breder dak
Het initiatief om samen verder te gaan komt van Margriet te Morsche en Gerrie van der Horst. Zij kwamen al snel tot de conclusie dat zij door de krachten te bundelen het gezamenlijk eten een bredere basis kunnen geven. Tot nu toe kwamen er hoofdzakelijk mensen uit beide kerken, maar de organisatoren benadrukken dat de maaltijd open staat voor iedereen die daaraan behoefte heeft.

Over de naam waren ze het snel eens. Gerrie van der Horst: “We willen duidelijk maken dat iedereen welkom is onder ons dak. Door het samen te doen wordt het dak nog breder. We gaan daarom verder onder de naam Het Brede Dak.
In De Sprankel hebben we een voldoende breed dak om veel mensen te ontvangen.”

Portemonnee
De eerste keer dat Het Brede Dak zijn gasten ontvangt in De Sprankel (Domineesteeg 12, achter het parkeerterrein) is op donderdag 5 januari. De gasten zijn welkom vanaf 17.00 uur. Zij worden ontvangen met een drankje. Rond 17.30 uur gaat men aan tafel. Men streeft ernaar met alle bezoekers gelijktijdig te beginnen met de maaltijd en deze ook samen weer af te sluiten met een kopje koffie of thee. Aan het einde gaat de pot rond, want eten en drinken kost natuurlijk wel geld. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, dus neem je portemonnee mee.

Aanmelden
Omdat de koks graag willen weten voor hoeveel gasten ze moeten koken, wordt aanmelding vooraf op prijs gesteld. Gasten wordt verzocht zich uiterlijk op 2 januari aan te melden bij Anny Strijker, tel. 06 41 56 98 58.

Vrijwilligers
Het zou fijn zijn als er nog enkele vrijwilligers bij komen die willen helpen bij het koken, bedienen en alles klaar zetten en opruimen.
Zij kunnen zich aanmelden bij:
Margriet te Morsche, tel. 06-47116409, e-mail: margriettem@gmail.com en
Gerrie van der Horst, tel. 0573-452394, e-mail: gerrievanderhorst@live.nl.
logo Achterhoek Nieuws
Zie ook het artikel in Achterhoek Nieuws:
Het Brede Dak en Gemeentecafé samen verder onder een nog breder dak.


Vrijwilligers van Het Brede Dak aan de maaltijd (Hemminkhof)

Een kok aan het"werk" (Zutphen)

Het gemeentecafé in De Sprankel


Nieuws
uit de gemeentevr 24 februari


ma 13 februari

Pagina 1 van 14  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente


Agenda

zo 26 maart
10:00 Kerkdienst in De Sprankel
Ds. W.M. Van Loon-Kuiper. Doetinchem
zo 2 april
10:00 Kerkdienst in De Sprankel
Ds. H. Makkinga (Doetinchem)
do 6 april
19:30 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
vr 7 april
19:30 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
za 8 april
19:30 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
zo 9 april
10:00 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop

Zondagsbrief

19-3-23

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik