Rock Solid (8-14)Actie voor Beiroetramp Beiroet

U heeft er vast over gehoord of gelezen.
Vandaag (16 augustus) collecteren wij voor de slachtoffers van de ramp die plaatsvond door een enorme explosie in Beiroet. Door deze explosie in de haven van Beiroet zijn duizenden gewonden gevallen, de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer.

De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig! Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, wordt eerste noodhulp geboden. Mensen ontvangen voedsel, water, kleding en hygiënematerialen.
In dagblad Trouw stond een interview met 1 van de medewerkers van KIA die al jaren met zijn gezin in Beiroet woont.
Hieronder een tweetal fragmenten.

Kent u de wijk Achrafieh, die het hardst is getroffen, goed?
“Ja, ik kwam er vaak. Het was een redelijk welgestelde wijk. Maar ook de wijken die iets oostelijker liggen, de armere wijken, zijn zwaar getroffen. Voor hen is dit een dubbele klap. Er was al een economische crisis, heel veel mensen zijn in de afgelopen maanden hun baan verloren of hebben geen volledig salaris uitbetaald gekregen. De Libanese pond is aan het devalueren. Nu krijgen ze dit erbovenop.”

U bent ook in dienst van Kerk in Actie. Wat doen zij om te helpen?
“Ook voor de explosie waren we al bezig met armoedebestrijding, door de economische crisis. De kerken hebben hier een paar dagen nodig om de eerste rommel op te ruimen. Daarna moeten ze de getroffen gezinnen gaan ondersteunen. We proberen ook christelijke scholen in de lucht te houden. Ouders hadden al moeite om het lesgeld op te brengen, dat zal nu nog moeilijker worden. En dan is er ook nog het gevaar van honger.
Een van de grote zorgpunten is de vraag of er genoeg brood is in de komende periode, omdat de graansilo’s zijn vernietigd. Die stonden in het havengebied, naast de plek van de explosie.
En wat ik zelf vooral kan doen is het Goede Nieuws van God blijven vertellen, dat er hoop is, ook in deze omstandigheden.”

Deze collecte die we deze week dus houden wordt van harte aanbevolen! Natuurlijk kunt u uw giften voor bovenstaand project ook storten op de bankrekening van de diaconie:
NL24 RABO 0309 6260 48 met vermelding: collecte 16 augustus 2020Nieuws
uit de gemeente


Pagina 1 van 7  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente

Agenda

zo 8 augustus
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
Ds. L. van Wijk. Lochem
zo 15 augustus
10:00 Dialectdienst
Mw. M.J. Storteler-Wopereis. Ruurlo.
zo 22 augustus
10:00 kerkdienst in de Dorpskerk - Maaltijd van de Heer
Ds. W.M. Van Loon-Kuiper. Doetinchem.

Zondagsbrief

Zondagsbrief juli-aug 2021

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik