WelkomEetcafé en Grote Startmaaltijd


Eetcafé gezamenlijk met de start van de Actie Kerkbalans 2020


Iedere 3e zaterdag van de maand, organiseren Anneke Wesselink en Gerrie van der Horst het eetcafé in De Sprankel. Altijd zijn vrijwilligers bereid om een helpende hand te bieden.
Het is een gezellige bijeenkomst met verrassende maaltijden. Zo heb je op een andere manier contact met elkaar. Er zijn meestal zo’n 30 mensen aanwezig, niet alleen gemeenteleden. En zo ontstaan er soms bijzondere gesprekken.

Deze keer waren ook alle vrijwilligers uitgenodigd in het kader van start van de Actie Kerkbalans. Maar de kerk vond het een aardig gebaar om alle vrijwilligers uit te nodigen. En zo hadden ruim 60 mensen zich opgegeven.
De tafels waren al klaar gezet en zo konden de belangstellenden in de gebruikelijke ruimte. Dat was een goed idee, want er waren deelnemers die elkaar niet kenden en zo ontstond er contact.

De Grote Startmaaltijd
Eerst kon er wat gedronken worden. Toen iedereen aanwezig was, werd de maaltijd door Gerrie geopend. Helaas was Anneke ziek. Maar er waren hulpvaardige vrijwilligers die geholpen hadden met de voorbereiding. Hierbij een stukje uit haar opening: Dit is de dag die Ik gemaakt heb. Ik wil dat je vandaag blij bent en weigert je te druk te maken over morgen. Zoek datgene wat Ik voor je heb klaargelegd, sta open voor rijke zegeningen en aanvaard moeilijkheden wanneer die komen. Als je op Mij gericht blijft, kan Ik de gewoonste dag bijzonder maken met mijn wonderen.
Daarna kwam de uitleg over de maaltijd. Er kon gekozen worden uit verschillende soepen: pastinaak-, goulash-, erwtensoep en stokbrood erbij. Per tafel liep iedereen langs de balie in de gang, daar stonden de “opscheppers” en zo verliep alles vlotjes.

Daarna kwam Herman van den Berg aan het woord. Hij heeft met anderen de actie Kerkbalans georganiseerd en gaf toelichting. Helaas ging het niet goed met de presentatie op het scherm, maar de duidelijke stem van Herman, maakte alles goed.
Hij stelde ook de heer Koeslag voor, een deskundige op het gebied van financiën uit de PKN Geesteren, die een grote steun is voor de commissie van onze kerk.

Daarna kwam er nog een keuze uit een toetje, ijs met slagroom of schaaltje vla. En daarna koffie of thee. Wat was het weer goed georganiseerd en lekker!
Na de maaltijd las Gerrie nog een stukje uit “Kijken naar wat komt" (van Greet Brokerhof-van der Waa) voor ter afsluiting:
Advent is kijken naar wat komt.
Advent is durven hopen.
Het Kerstkind is een nieuw begin.
We slaan een weg van vrede in.
Die moet je verder lopen……
De aanwezigen konden nog een kopje koffie of thee drinken en wat napraten of naar huis gaan. Een compliment voor de organisatie!

Ann Mulder - HarmsenNieuws
uit de gemeente


wo 14 december
Pagina 1 van 13  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente


Agenda

zo 11 december
10:00 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
19:30 Festival of Lessons and Carols

Zondagsbrief

4 december 2022

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik