PlanningPaasoratorium gaat NIET door!--------------------------------------------------------------------------------
Ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus kan deze prachtige voorstelling in de Dorpskerk GEEN doorgang vinden.
--------------------------------------------------------------------------------

Het is ondertussen een traditie geworden om 1 keer per 3 jaar een Paasoratorium te houden. Het jaar 2020 is weer zo'n "traditiejaar".
Het is mooi om te kunnen melden dat er voldoende belangstelling is om deze traditie in stand te kunnen houden en het Paasoratorium dit jaar door te laten gaan!

We gaan met zijn allen weer ons best doen om op
- woensdagavond 8 april om 19:30 uur in de Dorpskerk in Ruurlo -
weer een mooie uitvoering te geven, net als al die vorige keren.


Informatie over het oratorium
Voor dit paasoratorium heeft componist Dirk Zwart teksten van dichteres Ria Borkent op muziek gezet. Muziek en taal zijn van deze tijd. En, in tegenstelling tot Bachs Passionen is de tekst in het Nederlands.

Het oratorium bezingt het passieverhaal van de intocht in Jeruzalem tot aan de opstanding. De emoties, verweven in dit verhaal, zijn niet alleen te lezen in de tekst maar ook te horen in de muziek. De begeleidingen sluiten hier naadloos bij aan, waardoor het geheel een indringend en expressief karakter krijgt.

Als b.v. de tekst gaat over de gevangenneming van Jezus in de hof van Getsemane dan hoor je dat in de inleiding van de piano en trompet en de felle wijze waarop de mannenstemmen de tekst zingen: ”uitgetrokken zijn ze met zwaarden en stokken als tegen een terrorist”, en dan de tegenstelling als het koor, steeds zachter wordend, vierstemmig verder gaat met: Ik ben het zegt de Heer, de mens die jullie zoeken…”.
Professioneel trompettist Robert de Boer uit Groenlo speelt de trompetpartij die Dirk Zwart bij een aantal koorstukken heeft gecomponeerd en die veel toevoegt aan de uitbeelding van de tekst. Ook voor de bezoekers van deze uitvoering is een actieve zangersrol weggelegd in enkele samenzang gedeelten. Verder werkt Gerard Wesselink mee op het orgel, terwijl Dirk Zwart het koor vanachter de vleugel begeleidt en dirigeert.Nieuws
uit de gemeente


Pagina 1 van 11  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente


Agenda

zo 9 oktober
10:00 kerkdienst in de Dorpskerk
ds A.L.van den Dries Ruurlo
zo 16 oktober
10:15 kerkdienst in de Dorpskerk
Hr. J. Leijenhorst, Ruurlo

Zondagsbrief

2 oktober 2022

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik