Ledenadministratie van de KerkJaarwisseling van 2019 – 2020Iedereen is op Oudejaarsdag welkom tijdens een gezellige middag in de Ruurlose Dorpskerk. Het oude jaar wordt afgesloten en er wordt vooruitgeblikt naar 2020.

We willen net als andere jaren iedereen uitnodigen om een gedeelte van de jaarwisseling te gaan beleven in de kerk. Het is toch altijd speciaal: als de klok verspringt van 23:59 uur naar 00:00 uur naar 00:01 uur. Rond dat éne speciale ogenblik doen we de kerk open. In de middag van 31 december en op de morgen van 1 januari. Van harte welkom!
De afgelopen twee jaar werd het ‘oudejaarsfeest’ in de Dorpskerk goed bezocht. Daarom is ook dit jaar weer gekozen voor de gebruikelijke ingrediënten. Er is muziek en de gesprekken komen met een kopje thee of koffie en een oliebol vanzelf op gang. Het Ruurloos Dameskoor zingt, Desiree Langelaar (dwarsfluit) en Wil Kok (vleugel) spelen ‘oudejaarsmuziek’, Rijk Spronk speelt op het orgel en Gerard Wesselink op orgel en vleugel.
Elke bezoeker wordt uitgenodigd een kaarsje te branden om daarmee een belangrijke gebeurtenis in herinnering te brengen. Dat kan het verlies van een dierbare zijn, maar ook een heuglijke gebeurtenis kan aanleiding geven voor een kaarsje. Er ligt een boek waarin je gedachten en herinneringen kunt schrijven. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. Loop gewoon even binnen, met of zonder boodschappentas!
De middag wordt om 16.30 uur afgesloten met een korte vesper waarin ds. Pieter Dekker uit Wierden voorgaat. Hij schrijft: "En nu maar hopen dat ik veel oude bekenden zie rond deze jaarwisseling, en hopelijk ook nieuwe mensen de beste wensen kan doen. Dát moet dan ook maar het thema worden van deze jaarwisseling in de kerk: 'Ik wens jou...'. Het is al een paar jaar een populair lied van de band Trinity. Het Bijbelgenootschap vroeg in oktober aan de kerken van Nederland om eens een tijdje mee aan de slag te gaan met dat thema. En in de laatste dagen van december en de eerste dagen van januari barsten de meeste mensen sowieso al wel spontaan uit in de beste wensen tegen iedereen die je tegenkomt. Ik wens jou... Míjn grootste wens is om samen met andere mensen de verwachtingen levend te houden, die de Here God gewekt heeft. Met mooie dingen uit de Bijbel. Met het sturen van Zijn Zoon naar de wereld. Fijn om te weten hoeveel gemeenten er zijn in ons land en over de hele wereld, waarin mensen de lifestyle van God ook proberen door te voeren. Maar ik wens jou eerst tot ziens op 31 december en/of 1 januari. En daaraan vooraf gezegende dagen rond kerst".
Op Nieuwjaarsmorgen komen we om 10.30 u bij elkaar voor een Nieuwjaarsmorgen gebed waarin ook ds. Pieter Dekker voorgaat.
Nieuws
uit de gemeente


wo 14 december
Pagina 1 van 13  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente


Agenda

zo 11 december
10:00 kerkdienst in de Dorpskerk
ds. A.J. de Hoop
19:30 Festival of Lessons and Carols

Zondagsbrief

4 december 2022

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik