“Dan voel ik zo’n geniepig verlangen opkomen om een lied te schrijven”

LIEN (Casper de Weerd)

Lien Cornelissen komt op 12 november met een muzikale theatervoorstelling naar de Dorpskerk in Ruurlo. Zij zegt daarover:
“Het is bijzonder om op 12 november in de Ruurlose Dorpskerk te mogen zijn. Extra spannend, om ook op te treden voor veel bekenden. Tegelijkertijd ben ik ook heel nieuwsgierig naar iedereen die komt. Bekende gezichten te zien. Hoe gaat het eigenlijk met iedereen? Daarom is het extra leuk dat er na afloop nog ruimte is om na te zitten en bij te praten.”

Over Lien
Lien groeide op in Ruurlo, ging rechten studeren in Nijmegen en werd advocaat. Totdat zij ontdekte dat haar hart in de muziek ligt. “De liedjes die ik die avond ga spelen, zijn onderdeel van mijn muzikale theaterprogramma ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ die ik vaak heb gespeeld in Den Haag.”

Kwetsbaar
“De liedjes gaan bijvoorbeeld over hoe het was om van het oosten naar het westen van het land te verhuizen. Niet makkelijk. Een totaal andere cultuur. Het heeft lang geduurd om hierin mijn weg te vinden. Ook een tijd waarin ik mede doordat ik overspannen raakte, heb ervaren wat werkelijk belangrijk is en wat niet. Een zoektocht in kwetsbaarheid ook. Emoties voelen en durven laten zien. Daar heb ik echt een reis in afgelegd. En die komt terug in de liedjes, zoals in het lied ‘Druk’ en ‘Dit gaat nergens over’.
Wat ik graag doe is ogenschijnlijke vanzelfsprekendheden bevragen. En daarin heb ik telkens weer genoeg inspiratie, haha. Ken je zo iemand die eigenlijk altijd ‘nee’ zegt? Dan voel ik zo’n geniepig verlangen opkomen om een lied te schrijven. En zo is ‘Ja dat is waar ik van hou’ ontstaan. Thema’s waarvan ik weet of vermoed dat iedereen ze herkent. Soms gegoten in de vorm van een luchtig kleinkunstlied, dan weer in een gevoelige ballad.”

Achterhoekse gezegden
“Op 12 november speel ik – naast de liedjes van ons album dat in augustus uitkwam - ook nieuwe liedjes waar we op dit moment aan werken. Zoals een nummer waarin ik Achterhoekse gezegden verwerkte, waaronder een uitspraak van mijn oma. Soms is het best een stap om liedjes die uit zulke persoonlijke ervaringen zijn ontstaan, op het podium te brengen. Maar ik merk telkens weer dat juist die openheid zorgt voor verbinding. Omdat we zoveel meer op elkaar lijken dan we op het eerste gezicht soms ervaren. Óók in het ervaren van ongemak”, zegt Lien met een knipoog.

Het optreden begint vrijdagavond 12 november om 20.15 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Daarom wordt aangeraden van tevoren kaartjes te reserveren via welkomindedorpskerk@gmail.com. Ze kosten € 12,50 per stuk. Graag contant en gepast betalen (geen pin). Bij de ingang is corona controle.

Bij de foto: fotograaf Casper van de Weerd

Van harte aanbevolen!


Nieuws
uit de gemeente

zo 12 september

Pagina 1 van 8  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente


Agenda

zo 12 december
10:00 Online kerkdienst vanuit de Dorpskerk
Ds. J.W.T. Muntendam. Epse
zo 19 december
10:00 Online kerkdienst vanuit de Dorpskerk
mw. R. Agterhuis. Hattem.
vr 24 december
22:00 Online Kerstnachtdienst
Ds. J. Kool. Vorden
za 25 december
10:00 Online kerkdienst vanuit de Dorpskerk 1e Kerstdag
Ds. A.L. van den Dries (Ruurlo)
zo 26 december
10:00 Online 'Samen' dienst
Joke Cornelissen en Gerrie v.d. Horst
vr 31 december
16:30 Oudejaars Vesper
Ds. W.M. Van Loon-Kuiper. Doetinchem

Zondagsbrief

Zondagsbrief 5-12-2021

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik