WelkomOpbrengst collectes ZWO-dienst en zondag van Werelddiakonaat/WereldvoedseldagOverweldigend was het en hartverwarmend !
We hebben als samenwerkende commissie Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingshulp (ZWO) Ruurlo en Barchem met verbazing het geld geteld na afloop van de dienst waar in gecollecteerd werd voor het project Garima en voor ons project in Colombia. Johanna Rensenbrink heeft de collecte toegelicht en een filmpje laten zien over de plannen voor verdere uitbreiding van het weeshuis in India, opgezet door haar zoon. Omdat het aantal aidswezen in het huis sterk is toegenomen, zijn er plannen om een gebouw achter in de tuin te renoveren en beschikbaar te maken voor de jongens. We konden het gebouw zien en daar moest idd wel het een en ander aan gebeuren voordat er mensen gehuisvest konden worden. Het gaat niet om luxe, maar om hygiëne, daglicht en inrichting, bv stapelbedden. Ook het project in Colombia, waar kansarme jongeren een mogelijkheid tot het volgen van een vakopleiding wordt geboden, werd toegelicht door Anneke Cornelissen. Alle kerkgangers samen hebben het prachtige bedrag van €334,26 gegeven. Een echte steun in de rug!!! Heel hartelijk dank.

Afgelopen zondag is er gecollecteerd voor de kok’s opleiding in Bogota, Colombia, een project van Kerk in Actie. Het was zondag voor het werelddiaconaat en de zondag na Wereldvoedseldag. Wat een combinatie: de aarde geeft zoveel voedsel dat er genoeg is voor iedereen, mits er anders gegeten wordt en er beter verdeeld wordt (bron: FAO). Door oorlogen, misbruik van machthebbers enz. is het niet altijd mogelijk om goed te verdelen, maar het is ook een kwestie van willen we het echt…. In Bogota worden tieners gevraagd om uit de wereld van criminaliteit, drugs en geweld te stappen en een opleiding tot goede kok te volgen. De bijbehorende voordelen zijn dat men leert hoe plaatselijke groenten verbouwd worden en gebruikt kunnen worden voor het bereiden van smakelijke, gevarieerde en voedzame maaltijden, naast samenwerken, respect enz enz. De jongeren uit de vertoonde film vertelden hierover. Het bood hen een kans om te ontsnappen aan de vicieuze cirkel van armoede en geweld en weer een doel te hebben om je voor in te zetten en zo te kunnen delen in het talent. Op dit moment worden er, verdeeld over 2 steden, 180 studenten opgeleid. Een volledige opleiding in een goed uitgeruste school met kwalitatief goede docenten kost €900,- per student. Door de gemeente is het prachtige bedrag van €250,95 bijeen gebracht. Het stimuleert ons als diakenen om ons te blijven inzetten, namens de gemeente om in het voetspoor van Jezus te mogen gaan. Een voorrecht!


   .

Nieuws
uit de gemeente

za 23 november

za 16 november

ma 11 november


ma 21 oktober

Pagina 1 van 3  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente

Agenda

za 23 november
10:00 Herfst- en Kerst fair
zo 24 november
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
Eeuwigheidszondag
zo 1 december
10:00 Dienst Raad van Kerken
1e Advent
do 5 december
12:00 Kopij inleveren Op Weg
za 7 december
19:00 Taizéviering
Vanaf 18.30 uur bent u welkom om liederen te oefenen.
zo 8 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
2e Advent
za 14 december
16:30 Eetcafé
zo 15 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
3e Advent
zo 22 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
4e Advent
di 24 december
22:00 Kerstnachtdienst
wo 25 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
1e Kerstdag
zo 29 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
di 31 december
11:30 Dienst werkgroep Eredienst

Zondagsbrief

zondags-/ nieuwsbrief 17 november 2019

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik