AgendaDe vleugel blijft in de Dorpskerk!Het dorp Ruurlo is een vleugel rijker. Hij staat in de Dorpskerk. Tot nu toe werd hij gehuurd, maar het Vleugelfonds Ruurlo heeft met succes het bedrag van € 17.500,- bijeengebracht dat nodig was om tot aankoop van de vleugel over te gaan.

Jan Schippers, coördinator van het Vleugelfonds Ruurlo, staat te glunderen. “Toen Peter van der Heij en ik een halfjaar geleden het vleugelfonds oprichtten, hadden wij hoge verwachtingen van de bereidheid van de bevolking en bedrijven in Ruurlo om samen het bedrag voor een vleugel bijeen te brengen. De Dorpskerk was heel mooi verbouwd en geschikt gemaakt voor een breed gebruik. Naar verwachting zou daar vaak muziek te horen zijn. Die kerk verdient een vleugel, vonden velen. De eerste bijdragen kwamen van enkele hoofdsponsors die ieder duizend euro doneerden. Vervolgens kwam een stroom aan grotere en kleinere donaties binnen. Een groot aantal mensen adopteerde een vleugeltoets voor 25 euro. Begin oktober, na afloop van de Dorpskerk Openingsweken, werd de stroom een stuk kleiner. Gelukkig kwamen we toen in contact met de Stichting Fonds 1819 die ons recentelijke verblijdde met het bericht, dat we het fantastische bedrag van vijfduizend euro tegemoet kunnen zien. Daarmee hebben we het streefbedrag ruimschoots gehaald.”

Van en voor Ruurloërs
Van wie is de vleugel eigenlijk? Hij staat in de Dorpskerk. De kerk was echter niet de organisator van het Vleugelfonds Ruurlo. Jan Schippers: “Er was natuurlijk wel een goede samenwerking met de Protestantse Gemeente, want die vleugel zou immers in hun gebouw komen. Maar als organisatoren werkten we zelfstandig. Ook het Comité van aanbeveling heeft geen nauwe band met de kerkelijke gemeente, maar de leden van het comité - Baron van Heeckeren van Kell, oud-burgemeester Bloemen en Ineke Nijen Es, voorzitter van de Oranjevereniging - voelen zich zeer verbonden met de Dorpskerk als beeldbepalend element in ons dorp. Dat herkennen we bij heel veel gevers. Zij zien graag dat er meer activiteiten in de Dorpskerk komen. Daarom zeg ik steeds, dat we de vleugel hebben gekregen van de Ruurloërs en hij bestemd is voor de Ruurloërs.”

Schippers tenslotte: “We gaan hier begin volgend jaar nog wel een mooi ‘vleugelfeestje’ van maken. Ik reken erop dat alle gevers en de vele anderen die van muziek en de Dorpskerk houden, dan een feestelijke en vooral ook muzikale avond gaan beleven met inbreng van veel plaatselijke musici. Tijdens de Dorpskerk Openingsweken hebben we ervaren hoeveel enthousiaste Ruurloërs achter de vleugel plaats namen. Dat mogen ze dan ook weer doen!”.Nieuws
uit de gemeente

za 23 november

za 16 november

ma 11 november


ma 21 oktober

Pagina 1 van 3  > >>

Nieuws
van buiten de gemeente

Agenda

za 23 november
10:00 Herfst- en Kerst fair
zo 24 november
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
Eeuwigheidszondag
zo 1 december
10:00 Dienst Raad van Kerken
1e Advent
do 5 december
12:00 Kopij inleveren Op Weg
za 7 december
19:00 Taizéviering
Vanaf 18.30 uur bent u welkom om liederen te oefenen.
zo 8 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
2e Advent
za 14 december
16:30 Eetcafé
zo 15 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
3e Advent
zo 22 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
4e Advent
di 24 december
22:00 Kerstnachtdienst
wo 25 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
1e Kerstdag
zo 29 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
di 31 december
11:30 Dienst werkgroep Eredienst

Zondagsbrief

zondags-/ nieuwsbrief 17 november 2019

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik