NieuwsToeristenorgelconcert Harry van Wijk 21 juliOp zaterdagmiddag 21 juli a.s. van 13.30-16.00 uur zal de Dorpskerk in Ruurlo voor het eerst weer open zijn na de herinrichting.

Tijdens deze middag zal Harry van Wijk uit Amersfoort een toeristenorgelconcert verzorgen van 14.00 uur - 14.45 uur.

Het Holtgráveorgel is gemaakt in de 19e eeuw. In die tijd improviseerde men veel op de psalm melodieën. Maar men speelde ook wel muziek die oorspronkelijk geschreven was voor piano of orkest.
Deze traditie wil Harry van Wijk graag voort zetten op 21 juli a.s. Hij speelt dan een van de meest bekende werken van Mozart: Eine kleine nachtmusik.
Dit stuk is geschreven voor een klein strijkorkest en zal uitstekend klinken op het orgel in Ruurlo.
Een heel ander genre is de musical “ Annie” van Charles Strouse. Het kleine roodharige weesmeisje dat een hoop avonturen beleeft en uiteindelijk wordt aangenomen door de rijke meneer Warbucks.
Uit deze musical speelt Harry drie liedjes waaronder Tomorrow.

Wie is Harry van Wijk?
Harry van Wijk is een breed georiënteerd musicus. Hij geeft orgelconcerten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en in de Verenigde Staten. Verder is hij als kerkmusicus verbonden aan de ‘Oude Helenakerk’ in Aalten en aan “De Kandelaar” in Amersfoort, en is dirigent van het koor Toonkunst Plus Amersfoort. Naast een hoge kwaliteit van de uitvoering streeft Harry naar een bijzondere en creatieve programmakeuze. Graag combineert hij het orgel met andere instrumenten of met zangers. Ook zoekt hij verbinding met andere vormen van kunst, zoals poëzie, schilderkunst of fotografie.
Harry van Wijk studeerde voor het Staatsexamen B voor orgel bij Kees van Houten. Het Fase II diploma heeft hij in 2002 behaald aan het conservatorium in Groningen bij Theo Jellema, Wolfgang Zerer en Joris Verdin. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in Franse en Duitse muziek van 1850 – 1950.

Na zijn studie heeft hij zich verdiept in de muziek van J.S. Bach en F. Mendelssohn Bartoldy, en in 20e eeuwse muziek door het volgen van meestercursussen van Ludger Lohmann, Leo van Doeselaar en Arno Krijger.
Hij won prijzen bij het Internationale orgelconcours in Nijmegen en bij diverse orgelconcoursen in Duitsland. Hij gaf concerten in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam, St. Thomas Fifth Avenue in New York, in Bristol Cathedral en in de Dom in Bamberg.
Verder behaalde hij in 1997 het Praktijkdiploma kerkmuziek onder leiding van Gerrit ’t Hart en Christiaan Winter, en in 1998 het Praktijkdiploma Koordirectie onder leiding van Bas Ramselaar en Joop Schets. Begin dit jaar is de Cd uitgekomen die Harry heeft opgenomen in Philadelphia (USA) met daarop o.a. ‘Die Moldau’ van B. Smetana. Hij speelt dit op een prachtig orgel van de bouwer E. Skinner. Deze orgels zijn speciaal ontworpen voor het spelen van orkestmuziek.

Dorpskerk Ruurlo,
Kerkplein 1
RuurloNieuws
uit de gemeentezo 23 september


Nieuws
van buiten de gemeente

Agenda

zo 16 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
Viering Maaltijd van de Heer
19:00 Festival of Lessons and Carols
zo 23 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
ma 24 december
22:00 Kerstnachtdienst
di 25 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
Eerste Kerstdag
zo 30 december
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
ma 31 december
13:30 Oudejaarsevent in de Dorpskerk
vr 11 januari
19:45 Filmavond Galaxy ( Bankier van het verzet)

Zondagsbrief

zondags-/ nieuwsbrief 9 december 2018

 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik