Vrijdag 21 september 2018

19.30 tot 21.30 uur (kerk open vanaf 19.00 uur)Muzikale ontmoeting op Wereld Alzheimer Dag met Diva Dichtbij en Sing a SongVoor iedereen die te maken heeft met dementie of daarin geïnteresseerd is, organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, een muzikale ontmoeting in de Dorpskerk in Ruurlo. Diva Dichtbij en kinderkoor Sing a Song verzorgen samen een optreden. De toegang is gratis. Met deze muzikale ontmoeting geeft de afdeling haar invulling aan de Wereld Alzheimer Dag die dit jaar het thema ‘muzikale ontmoeting’ heeft.


Muziek voor jong en oud, heel belangrijk bij dementie
Dit optreden is voor jong en oud. Voor mensen met dementie, hun partners en familie en voor ieder ander die geïnteresseerd is in wat muziek in een mens teweeg kan brengen. Kortom, voor iedereen die een muzikaal avondje uit wil.
Muziek is van alle leeftijden. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan weer naar boven halen. Zoals Erik Scherder, hoogleraar in de neuropsychologie, het zegt: “Muziek geeft een beter leven voor jong en oud.”


Wereld Alzheimer Dag
Wereld Alzheimer Dag is de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de hersenaandoening dementie. Veel mensen hebben met deze ziekte te maken en dat worden er in de toekomst alleen maar meer. Diva Dichtbij en kinderkoor Sing a Song verzorgen samen voor Wereld Alzheimer Dag in de gemeente Berkelland een muzikaal avondje uit voor iedereen die met dementie te maken heeft – en dat zijn wij allemaal, nu en in de toekomst.

Kom vrijdag 21 september naar de Dorpskerk voor een muzikale avond waar iedereen welkom is!

Meer informatie vindt u op www.alzheimer-nederland.nl/regios
E-mail:
Telefoon: 06-1351 4411


Met de Noaberbus naar de Dorpskerk
De Naoberbus is normaal alleen beschikbaar voor reizigers die in het bezit zijn van een reispas. De ritten worden per zone betaald. Voor bezoekers van de muzikale avond in de Dorpskerk in Ruurlo op 21 september maakt de Noaberbus een uitzondering. Die avond kunnen ook mensen die niet in het bezit zijn van een reispas gebruik maken van de Noaberbus, uiteraard tegen betaling van het gebruikelijke tarief voor dit vervoer. De mantelzorger/begeleider reist gratis mee.
Het tarief kan variëren van € 1.50 tot € 4.50 per enkele reis, afhankelijk van de afstand die wordt gereden.
Belangrijk is dat u uw rit op tijd aanvraagt om een goede planning van de Noaberbus mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie over de Noaberbus op www.noaberbus.nl onder ‘rit bestellen’. (kerk open vanaf 19.00 uur)Ga hier terug naar het complete programma.Nieuws
uit de gemeente

zo 23 september


Nieuws
van buiten de gemeente

Agenda

zo 30 september
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
do 4 oktober
Deadline inleveren kopij Op Weg voor 12.00 uur
zo 7 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
za 13 oktober
19:00 Taizéviering
Vanaf 18.00 uur bent u welkom! Om 18.15 gaan we de liederen oefenen.
zo 14 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
zo 21 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
zo 28 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
do 1 november
Deadline inleveren kopij Op Weg voor 12.00 uur
zo 4 november
14:30 Afscheidsdienst dominee T Gaastra
do 29 november
Deadline inleveren kopij Op Weg voor 12.00 uur
za 1 december
19:00 Taizéviering
Vanaf 18.00 uur bent u welkom! Om 18.15 gaan we de liederen oefenen.

Zondagsbrief

zondags-/ nieuwsbrief 22 september 2018

 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik