Zaterdag 22 september 2018

aanvang: 20.00 uur (kerk open 19.30 uur)Concert door Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve, een onverwachte combinatie van panfluit en orgel


Fotograaf: Jaco Hoeve

Entreekaarten:
- Online voorverkoop € 17,50 via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop/
- Voorverkoop ook bij Everwennink, Leeuwerikstraat (t/o Supercoöp) en Groot Jebbink Bloemen, Dorpsstraat 57, Ruurlo.
- Aan de kassa: € 20,00 (contant, geen pin)

Programma: Festivo

Panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist/pianist Harm Hoeve brengen met de prachtige combinatie van panfluit en orgel de net vernieuwde Dorpskerk tot leven. Er staat ons een bijzondere muzikale avond te wachten. Het samenspel van deze niet vaak gehoorde instrumenten en de professionaliteit van beide musici zullen je ontroeren en voor een intense muziekbeleving zorgen. Daarbij brengt de akoestiek van de kerk de muziek volledig tot zijn recht.

Noortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium Hilversum bij de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Haar eindexamen Docerend Musicus behaalde zij cum laude en enkele jaren later studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Noortje volgde aanvullend masterclasses bij de beroemde panfluitspeler Simion Stanciu en legendarische Georghe Zamfir.

Noortje geeft concerten met koren, organisten en pianisten. Zij maakt solo-cd’s met diverse begeleidingen zoals orgel, piano, combo en symfonieorkest. Daarnaast werkt ze mee aan radio-, televisie-, dvd- en vele cd-opnamen. Bijzonder is dat Noortje ook zelf muziek componeert en panfluit-workshopdagen organiseert. Tussendoor maakt zij concertreizen door o.a. Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Pianist & organist Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen. Na de muziekschool in Zwolle slaagde hij op het conservatorium in dezelfde stad voor zijn orgelstudie bij Harm Jansen. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Om zijn pianospel te perfectioneren studeerde Harm dat instrument aan het Hilversumse conservatorium bij Matthijs Verschoor. Verder volgde hij lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Harm Hoeve won op 24-jarige leeftijd de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival, een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa. De gereformeerde kerk in Rouveen speelt een belangrijke rol in Harm's leven. Hij kreeg er zijn eerste orgellessen en al na twee jaar begeleidde hij op 12-jarige leeftijd de gemeentezang in die kerk, tot op de dag van vandaag. Harm Hoeve gaf er ook zijn eerste orgelconcert, maar wordt nu door het hele land gevraagd. Ook internationaal heeft Harm Hoeve een volle agenda, hij gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. Behalve soloconcert- en kerkorganist, begeleidt Harm Hoeve ook regelmatig diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Hij geeft zelf zowel orgel- als pianolessen en is ook actief als dirigent van een kinder-, jongeren-, mannen- en gemengd koor.

Website van Noortje van Middelkoop: www.noortjevanmiddelkoop.nl
Website van Harm Hoeve: www.harmhoeve.nl
Luisteren? Klik dan op www.youtube.com/watch?v=JzlZ_BemRtg


Ga hier terug naar het complete programma.


Nieuws
uit de gemeente

zo 23 september


Nieuws
van buiten de gemeente

Agenda

zo 30 september
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
do 4 oktober
Deadline inleveren kopij Op Weg voor 12.00 uur
zo 7 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
za 13 oktober
19:00 Taizéviering
Vanaf 18.00 uur bent u welkom! Om 18.15 gaan we de liederen oefenen.
zo 14 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
zo 21 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
zo 28 oktober
10:00 Kerkdienst in de Dorpskerk
do 1 november
Deadline inleveren kopij Op Weg voor 12.00 uur
zo 4 november
14:30 Afscheidsdienst dominee T Gaastra
do 29 november
Deadline inleveren kopij Op Weg voor 12.00 uur
za 1 december
19:00 Taizéviering
Vanaf 18.00 uur bent u welkom! Om 18.15 gaan we de liederen oefenen.

Zondagsbrief

zondags-/ nieuwsbrief 22 september 2018

 

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de zondagsbrief.

Hosting: Decorsign ICT & Internet - Ontwerp: Monique Pierik